Euphonium / Trombone:
FRANK KARLSEN

I 1947, 6 år gammel gik jeg i søndagsskole i Frelsens Hær, Klostergade,  Århus.
Dengang havde Frelsens Hær et ungdomsorkester hvor jeg blev tilbudt at være med. Jeg lærte noder, faktisk før jeg kunne læse, og startede med at spille lilletromme, som 7-8 årrig begyndte jeg at spille kornet, og spillede i ungdoms-orkesteret indtil jeg fyldte 14 år, hvor jeg blev optaget i de voksnes orkester. 

I et par år fik jeg privatundervisning af 1. trompetisten i Århus Byorkester Carl Carlsen.
Jeg spillede i Frelsens Hær indtil 1959, hvor jeg stoppede spilleriet til fordel for et divisionshold i håndbold.  (AIA) 

I 1962/63 var jeg soldat ved ”Jyske Telegrafregiment” i Århus, hvor jeg spillede i regiments-orkesteret, som tilfældigvis blev ledet af før omtalte Carl Carlsen.

I starten spillede jeg på favorit-instrumentet kornet, men da basunisten blev hjemsendt overtog jeg Euphonium’en de sidste 9 mdr. af soldatertiden. (værnepligten var dengang 16 mdr.)

Siden dengang er det kun blevet til lidt ”trutteri” derhjemme sammen med min datter Jane, som i nogle år spillede kornet i ”Kragelundskolens Brass Band” hvor hun havde Niels Friis-Hansen som musiklærer.
Det var da også samme Niels Friis, der fik mig med i ”Kelds Kulinariske Kapel”, der i maj 2006 lige manglede ”en Euphonium”.  Rigtig hyggeligt.